ECO3 nov '15 15:32

'Adempauze op Wall Street'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York lijken dinsdag licht lager te gaan openen.

ANP
ANP

Beleggers op Wall Street lassen daarmee een adempauze in na de mooie winsten op maandag en in de maand oktober. Maandag bereikte de technologiebeurs Nasdaq het hoogste niveau in vijftien jaar.

Aan het bedrijvenfront staat King Digital Entertainment, de maker van het populaire mobiele spelletje Candy Crush, in de belangstelling. King Digital wordt voor 5,9 miljard dollar overgenomen door Activision Blizzard, de producent van Call of Duty en World of Warcraft. Het aandeel gaat sterk omhoog voorbeurs.

Verzekeraar AIG staat in de min na de bekendmaking van een verlies in het derde kwartaal na het slot van handel maandag nabeurs.

Kellogg

De mobiele aanbieder Sprint gaat eveneens omlaag, na een groter dan verwacht verlies. Ontbijtgranenmaker Kellogg maakte meevallende winstcijfers bekend, maar de omzet viel tegen.

In de loop van de handelsdag worden cijfers gemeld over de Amerikaanse autoverkopen in oktober. Fiat Chrysler maakte bekend dat de verkoop vorige maand met 15 procent is gestegen tot meer dan 195.000 auto's. Dat was beter dan analisten hadden verwacht. Vooral Jeeps waren in trek.

Kort na aanvang komen gegevens naar buiten over de Amerikaanse fabrieksorders.

Dow Jones

Na het slot komen nog resultaten van aanbiedingensite Groupon en de producent van elektrische auto's Tesla Motors. Vrijdag komt het belangrijke banencijfer uit de Verenigde Staten naar buiten. Ook komen nog cijfers van onder meer Time Warner, Facebook en Walt Disney.

De Dow-Jonesindex eindigde maandag 0,9 procent in de plus op 17.828,76 punten. De brede S&P 500 steeg 1,2 procent tot 2104,05 punten en de Nasdaq ging 1,5 procent vooruit tot 5127,14 punten.

Gerelateerde artikelen