ECO8 jan '15 14:58

'Wall Street zet opmars voort'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen openen donderdag naar verwachting hoger.

ANP
ANP

Daarmee geeft Wall Street een vervolg aan de opmars die woensdag werd ingezet, nadat in het begin van de handelsweek nog forse verliezen werden geboekt. De brede S&P 500 beleefde zelfs de slechtste start van het jaar sinds 2008.

,,De kater van Nieuwjaar lijkt verwerkt", oordeelde een handelaar op Wall Street. ,,De winsten van gisteren verbraken de negatieve lijn die na de jaarwisseling was ingezet. Dat geeft naar verwachting een verdere positieve impuls aan de markt."

Voorbeurs werd bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS vorige week met 4000 is gedaald tot 294.000. De daling was iets minder sterk dan verwacht. Economen rekenden in doorsnee op 290.000 aanvragen.

Banenrapport

Beleggers kijken vooral uit naar het banenrapport dat de Amerikaanse overheid op vrijdag bekendmaakt. Volgens de gemiddelde verwachting van analisten is de werkloosheid gedaald tot 5,7 procent.

De Amerikaanse discountketen Family Dollar staat andermaal in de belangstelling. Voorbeurs bleek uit de kwartaalcijfers van het bedrijf dat er aanzienlijke kosten worden gemaakt in verband met de voorgenomen overname door concurrent Dollar Tree. Vorige maand bleek dat die overname niet kan rekenen op voldoende steun van aandeelhouders. Zij zien meer in het hogere aanbod van concurrent Dollar General, die ook in de markt is voor Family Dollar.

De Dow-Jonesindex sloot woensdag 1,2 procent hoger op 17.584,52 punten. De brede S&P 500 klom eveneens 1,2 procent tot 2025,90 punten. Technologiebeurs Nasdaq dikte 1,3 procent aan tot 4650,47 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen