ECO1 okt '15 15:16

'Wall Street opent licht hoger'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York openen de eerste handelsdag van het vierde kwartaal donderdag naar verwachting met een kleine winst.

ANP
ANP

Beleggers verwerken onder meer data over de Amerikaanse industrie en de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten.

Voorbeurs maakte de Amerikaanse overheid bekend dat vorige week 277.000 uitkeringsaanvragen zijn ingediend, tegen 267.000 een week eerder. Economen rekenden gemiddeld op 271.000 aanvragen. Kort na opening volgen nog cijfers over de Amerikaanse industrie en de bouwuitgaven in de VS. Verder worden donderdag de maandelijkse cijfers over de autoverkopen gepubliceerd.

Google en Microsoft maakten bekend hun juridische strijd over patenten te staken. Daarmee komt een einde aan een twintigtal rechtszaken in de VS en Duitsland. Ook kondigden de bedrijven aan meer te gaan samenwerken. Beide techreuzen staan in de voorbeurshandel in de plus.

Dorsey

Ook Twitter staat in de schijnwerpers. Het bedrijf zal naar verluidt mede-oprichter Jack Dorsey aanstellen als nieuwe permanente topman.

Winkelketen Wal-Mart staat voor een ontslagronde, zo meldden Amerikaanse media. Het bedrijf zou van plan zijn honderden banen te schrappen op het hoofdkantoor in Bentonville. Branchegenoot Target kondigde aan zijn prijzen te verlagen om de concurrentiepositie te verbeteren.

Wall Street

Wall Street sloot woensdag duidelijk hoger. De Dow-Jonesindex eindigde de laatste handelsdag van het derde kwartaal 1,5 procent in de plus op 16.284,70 punten. De S&P 500 steeg 1,9 procent tot 1920 punten en de Nasdaq won 2,3 procent tot 4620,16 punten.

Op kwartaalbasis leden de graadmeters echter de grootste verliezen in vier jaar tijd. De Dow leverde in het derde kwartaal 7,6 procent in, terwijl de S&P 7 procent kwijtspeelde. De Nasdaq verloor het afgelopen kwartaal 7,4 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen