ECO17 nov '15 19:44

Amerikaanse beurzen stijgen verder

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenmarkten in New York bouwden dinsdag voort op de winsten van de voorgaande dag.

De markt reageert onder meer op positieve kwartaalberichten van Wal-Mart, 's werelds grootste detailhandelaar, en doe-hetzelfketen Home Depot.

De leidende Dow-Jonesindex stond tijdens de middaghandel in New York 0,2 procent hoger op 17.522 punten. De bredere S&P 500 steeg eveneens 0,2 procent naar 2056 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,3 procent omhoog naar 5000 punten.

Macro-economische cijfers gaven een wisselend beeld van de Amerikaanse economie. De inflatie is afgelopen maand iets aangetrokken, na een stagnatie van de prijsontwikkeling in september. Maar de industriële productie is in oktober verder afgenomen, waar economen op een lichte stijging rekenden.

Wal-Mart

Wal-Mart zag afgelopen kwartaal de resultaten verslechteren door de dure dollar, maar verhoogde desondanks de winstverwachting voor heel 2015. Het aandeel won 4 procent. Home Depot zag de winst wel oplopen, mede dankzij de aantrekkende huizenmarkt, en werd 4,3 procent meer waard.

De twee winkelbedrijven waren daarmee de sterkste stijgers in de Dow. Een scherp contrast met detailhandelaren als Macy's (min 2,1 procent) en JC Penney (min 2,4 procent), die nog altijd onder druk staan nadat ze zich vorige week voorzichtig uitlieten over de verkopen in de naderende feestdagenperiode.

Onder de hoofdfondsen was Caterpillar de sterkste daler. De fabrikant van zware machines voor de industrie, land- en mijnbouw werd 1,2 procent minder waard. Microsoft volgde met een min van 1 procent.

Gerelateerde artikelen