ECO9 apr '15 14:50

'Lagere opening op Wall Street'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen op Wall Street beginnen de handelsdag naar verwachting met kleine verliezen.

ANP
ANP

Beleggers kauwen nog wat na op de beleidsnotulen van de Federal Reserve die woensdag bekend werden. Ook krijgt de aftrap van het cijferseizoen een verder vervolg en verwerken de markten cijfers over de werkloosheidsuitkeringen.

Uit de notulen van de Fed bleek dat de beleidsmakers onder meer verdeeld waren over het moment dat de rente in de VS zou moeten worden verhoogd. Het belangrijkste rentetarief in de VS staat sinds eind 2008 op het historisch lage niveau van 0 tot 0,25 procent en bleef ook in maart onveranderd.

Voor aanvang van de handel bleek dat het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week is uitgekomen op 281.000, tegen een herziene 267.000 een week daarvoor. Economen hadden gemiddeld voorspeld dat het aantal ww-aanvragen 283.000 zou bedragen.

Alcoa

Aluminiumproducent Alcoa was woensdag traditiegetrouw het eerste bedrijf dat de boeken opende. Het bedrijf meldde in het eerste kwartaal geprofiteerd te hebben naar een sterkere vraag vanuit de luchtvaart- en autosector. Toch bleven de cijfers enigszins achter bij de verwachting van analisten.

Spelletjesmaker Zynga nam woensdag na iets meer dan een anderhalf jaar afscheid van topman Don Mattrick. Hij wordt opgevolgd door oprichter Mark Pincus die ook voor de aanstelling van Mattrick de scepter zwaaide over het bedrijf.

LinkedIn

Het aandeel van de interieurwinkelketen Bed, Bath & Beyond staat lager in de handel voorbeurs. Het bedrijf kwam resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten, die in lijn lagen met de verwachtingen. LinkedIn meldde 1,5 miljard dollar over te hebben voor Lynda.com

Ook zal er aandacht zijn voor Walgreens Boots Alliance dat voorbeurs de boeken opende. Het bedrijf meldde onder meer in de VS 200 winkels te sluiten als onderdeel van een kostenbesparingsprogamma dat eind 2017 circa 1,5 miljard dollar moet hebben opgebracht.

De Dow-Jonesindex sloot woensdag uiteindelijk 0,2 procent hoger op 17.902,51 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent naar 2081,90 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq sloot met 4950,82 punten 0,8 procent boven de slotstand van dinsdag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen