ECO22 jul '15 10:31Aangepast op 22 jul '15 13:23

FrieslandCampina koopt mozzarellaproducent

Auteur: ANP Nieuws

AMERSFOORT (ANP) - FrieslandCampina neemt de Belgische mozzarellaproducent Fabrelac over.

ANP
ANP

Dat maakte het Nederlandse zuivelconcern woensdag bekend.

Mozzarella zat nog niet in de kaasportfolio van FrieslandCampina. De markt voor deze kaassoort groeit sterk, verklaart het zuivelconcern de overname.

Fabrelac is een in 1993 opgericht familiebedrijf, met dertig werknemers en een moderne fabriek in Bree met een maximale productiecapaciteit van 30 miljoen kilo mozzarella per jaar.

Levensmiddelenindustrie

De Belgen leveren hun mozzarella voornamelijk aan de levensmiddelenindustrie. Het wordt onder meer voor pizza-toppings gebruikt. Naast de Italiaanse kaassoort produceert Fabrelac ook saladekaas, wei-ingrediënten en room.

Financiële details over de overname, die nog moet worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten, worden niet verstrekt.

Ombuigen

Volgens gegevens uit de Balanscentrale van de Nationale Bank, de centrale bank van België, draaide Fabrelac vorig jaar een omzet van 46 miljoen euro en leed het een nettoverlies van 1,9 miljoen euro. FrieslandCampina gaat ervan uit dat het bedrijf onder zijn vleugels het verlies snel kan ombuigen naar winst, aldus een woordvoerder.

De coöperatieve onderneming FrieslandCampina behoort tot de vijf grootste zuivelconcerns ter wereld. Het bedrijf (ruim 21.000 werknemers en een omzet van 11,3 miljard euro in 2014) maakt en verkoopt wereldwijd behalve kaas onder meer ook zuiveldranken, kindervoeding en desserts.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen