ECO17 aug '15 19:29

Huizenbouwers helpen Wall Street aan winst

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - Wall Street stond maandag halverwege de handelssessie in de plus dankzij flinke koerswinsten voor huizenbouwers.

EPA
EPA

De graadmeters in New York openden nog in de min nadat de industriële bedrijvigheid in de staat New York sterk bleek te zijn afgekoeld in juli.

De Dow-Jonesindex steeg 0,4 procent tot 17.539 punten en ook de S&P 500 ging 0,4 procent vooruit, tot 2099 punten. De Nasdaq won 0,6 procent en kwam daarmee op 5079 punten.

Uit een peiling van de nationale makelaarsorganisatie en de bank Wells Fargo bleek dat de economisch vertrouwen onder huizenbouwers in augustus is gestegen tot het hoogste niveau sinds november 2005. D.R. Horton, Lennar Corp en Toll Brothers, de grootste huizenbouwers in de VS, werden op dat nieuws tot 2 procent hoger gezet.

Estée Lauder

De industriële bedrijvigheid in de economisch belangrijke staat New York nam deze maand juist flink af. De zogeheten Empire State-index van de Federal Reserve Bank of New York, die de bedrijvigheid weerspiegelt, zakte naar min 14,92 van plus 3,86 in juli. Daarmee belandde de barometer op het laagste niveau sinds april 2009.

Cosmeticafabrikant Estée Lauder kwam als een van de laatste grote bedrijven met zijn kwartaalresultaten. Het bedrijf haalde minder winst op een lagere omzet dan een jaar eerder. Met name de afkoeling van de economie van China is een hard gelag voor de onderneming. Ook in Rusland en Brazilië gaven consumenten minder geld uit aan de producten van het bedrijf. Ook kampt Esteé Lauder met de relatief sterke dollar. Met een koersverlies van ruim 6 procent was Estée Lauder de sterkste daler in de S&P 500.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen