ECO18 nov '15 09:15Aangepast op 18 nov '15 09:55

AEX opent met klein verlies

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdagochtend met een klein verlies geopend.

EPA
EPA

Ook de andere Europese effectenmarkten deden een stapje terug na de sterke koerswinsten van een dag eerder. Beleggers namen een afwachtende houding aan vanwege de aanhoudende terreurdreiging in Europa en kijken uit naar de vergaderingsnotulen van de Federal Reserve (Fed).

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de vroege handel 0,4 procent lager op 464,67 punten. De MidKap daalde 0,3 procent naar 691,25 punten. In Parijs, waar de jacht op de terreurverdachten wordt voortgezet, zakte de beurs 0,9 procent. Londen en Frankfurt verloren tot 0,8 procent.

Sterkste daler in de AEX was uitzender Randstad met een verlies van 1,2 procent. Verzekeraar Delta Lloyd ging aan kop met een plus van 4,5 procent na een adviesverhoging door SNS Securities.

Binck

In de MidKap daalde Air France-KLM 1,1 procent. Twee vliegtuigen van Air France hebben dinsdag een noodlanding moeten maken nadat er bij de Franse luchtvaartmaatschappij anonieme telefonische bommeldingen waren binnengekomen.

BinckBank won 0,2 procent, na bekendmaking van de nieuwe groeistrategie. De onlinebroker, die een investeerdersdag houdt, wil de dienstverlening aan particuliere beleggers de komende jaren fors uitbreiden en vanaf 2016 een half miljard euro investeren in nieuwe Nederlandse hypotheken.

Tie Kinetix

Bij de kleinere bedrijven werden de resultaten van Tie Kinetix beloond met een koerswinst van 6,6 procent. Het softwarebedrijf zag zowel de winst als de omzet stijgen in het afgelopen kwartaal. Jenever- en likeurproducent Lucas Bols, die ook met cijfers kwam, daalde 0,2 procent.

Air Liquide zakte ruim 5 procent in Parijs. De Franse gasproducent heeft overeenstemming bereikt met Airgas over een overname van zijn Amerikaanse branchegenoot. Als het bod slaagt, ontstaat naar omzet gemeten de grootste leverancier van industriële gassen ter wereld.

De euro noteerde op 1,0664 dollar, tegen 1,0630 dollar bij het Europese slot op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,1 procent tot 41,12 dollar. Brentolie werd 1,5 procent duurder en kostte 44,20 dollar per vat.

Gerelateerde artikelen