ECO24 jul '15 12:13

Miljoenenschade voor transport door blokkades

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De blokkades door boze boeren op de wegen rond de Franse stad Lyon hebben de Nederlandse tranportsector al voor meer dan 12 miljoen euro aan schade bezorgd.Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) schat dat de vertragingen op de belangrijke verbindingswegen naar Zuid-Frankrijk per dag zo'n 4,1 miljoen euro aan extra kosten met zich meebrengen, liet een woordvoerster vrijdag desgevraagd weten.

EPA
EPA

Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) schat dat de vertragingen op de belangrijke verbindingswegen naar Zuid-Frankrijk per dag zo'n 4,1 miljoen euro aan extra kosten met zich meebrengen, liet een woordvoerster vrijdag desgevraagd weten. Volgens TLN kampen vervoersbedrijven al sinds maandagavond met problemen.

Binnen de branche zijn ook gevallen bekend dat actievoerders ladingen hebben geplunderd. Maar van de kosten van dergelijke incidenten kan TLN geen inschatting maken.

Vrijdagmorgen leek het erop dat alle blokkades voorlopig voorbij zijn. Of de boeren in het weekend ook nog voor verkeershinder gaan zorgen, is niet duidelijk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen