ECO12 mrt '15 13:52

'Hogere opening op Wall Street'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York beginnen donderdag naar verwachting iets hoger aan de handelsdag.

ANP
ANP

Beleggers op Wall Street verwerken cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen, importprijzen en de uitkeringsaanvragen.

Voor aanvang van de handel bleek dat het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week is uitgekomen op 289.000, tegen een herziene 325.000 een week daarvoor. Economen hadden gemiddeld voorspeld dat het aantal ww-aanvragen 305.000 zou bedragen.

De winkelverkopen in de VS bleken in februari met 0,6 procent te zijn gedaald in vergelijking met een maand eerder. Economen rekenden in doorsnee op een plus van 0,3 procent. Ook werd bekend dat de importprijzen in de VS in die periode met 0,4 procent op maandbasis zijn gestegen. Economen rekenden daar gemiddeld op een toename met 0,2 procent.

Citygroup

Onder de beursfondsen die mogelijk zullen bewegen op bedrijfsnieuws behoren Citigroup en Acadia Pharmaceuticals. Citigroup kreeg van de Fed groen licht voor het uitkeren van kapitaal aan aandeelhouders. Banken die niet aan de voorwaarden voldeden waren onder meer de Amerikaanse onderdelen van Deutsche Bank en Banco Santander.

Acadia zag zijn beurswaarde in de voorbeurshandel met een kwart verdampen. De farmaceut meldde een vertraging bij het indienen van een verzoek tot goedkeuring van het medicijn Nuplazid naar later dit jaar.

Snapchat

De Chinese internetmarktplaats Alibaba wil volgens ingewijden investeren in de Amerikaanse mobiele app Snapchat. Naar verluidt gaat het om een bedrag van 200 miljoen dollar. Dat geeft Snapchat een waarde mee van zo'n 15 miljard dollar.

De Dow-Jonesindex sloot woensdag 0,2 procent in de min op 17.635,39 punten. De S&P 500 daalde 0,2 procent tot 2040,24 punten en de Nasdaq zakte ook 0,2 procent, tot 4849,94 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen