ECO24 jul '15 11:45

Kleine winsten op Europese beurzen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Op de Europese aandelenbeurzen werden vrijdagochtend overwegend kleine winsten geboekt.

ANP
ANP

Beleggers verwerkten opnieuw een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten. Op het Damrak werd het kwartaalbericht van Air France-KLM positief ontvangen.

,,De markt zit gevangen tussen hoop en vrees. In de VS vallen de kwartaalcijfers tot nu toe wat tegen, terwijl de Europese bedrijven het redelijk doen. De waarderingen van de aandelen zijn echter ook redelijk hoog", aldus Sijmen Plomp, partner bij Ambassador Investments. Volgens de specialist moet er selectief naar aandelen worden gezocht, aangezien de beurzen als geheel niet veel verder omhoog zullen gaan.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het einde van de ochtend 0,1 procent hoger op 496,80 punten. De MidKap steeg 0,7 procent tot 744,07 punten. De beurzen in Londen en Parijs stegen tot 0,3 procent. De DAX in Frankfurt zakte 0,1 procent.

Heineken

Sterkste stijger in de AEX was bierbrouwer Heineken met een winst van 1,1 procent. Grootste daler was kabelbedrijf Altice met een min van meer dan 2 procent.

Air France-KLM steeg ruim 3 procent in de MidKap. De Frans-Nederlandse luchtvaartgroep zakte in het tweede kwartaal dieper in de rode cijfers. De plannen om de kosten verder te verlagen liggen volgens het concern echter klaar, maar zijn afhankelijk van instemming van de vakbonden.

Besi

BE Semiconductor Industries (Besi) klom 4 procent. De koersval van ruim 14 procent van het aandeel op donderdag biedt volgens Rabobank een goed instapmoment. Fietsenfabrikant Accell dikte 5 procent aan, na beter dan verwachte halfjaarcijfers.

In Frankfurt zakte chemieconcern BASF bijna 3 procent, na publicatie van de kwartaalcijfers. Beleggers waren wel tevreden over de resultaten van de Britse telecomaanbieder Vodafone (plus 3,5 procent). Diageo verloor in Londen ruim 1 procent. De Amerikaanse toezichthouder onderzoekt of het Britse drankenconcern heeft gesjoemeld met de voorraden.

De euro was 1,0944 dollar waard, tegen 1,0974 dollar bij sluiting van de Europese beurzen op donderdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent meer op 48,60 dollar. Brentolie werd 0,6 procent goedkoper en kostte 54,95 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen