ECO27 mrt '15 09:24Aangepast op 27 mrt '15 09:51

AEX begint met kleine winst

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdagochtend met een kleine winst begonnen.

ANP
ANP

Ook de andere Europese effectenmarkten toonden voorzichtig herstel na de zware verliezen van de afgelopen dagen. Beleggers wachten op macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten en een toespraak van Fed-voorzitter Janet Yellen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in het eerste uur van de handel 0,1 procent hoger op 486,82 punten. De MidKap steeg 0,3 procent tot 743,34 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stonden tot 0,4 procent in de plus. De Londense FTSE-index bleef achter met een min van 0,1 procent.

Grootste stijger in de AEX was verzekeraar Delta Lloyd met een winst van 1,9 procent. Staalconcern ArcelorMittal sloot de rij met een min van 2,1 procent na een adviesverlaging door Citi. In de MidKap stond technisch dienstverlener Imtech bovenaan met een plus van 2,7 procent. Sterkste daler was maritiem dienstverlener SBM Offshore met een verlies van 0,6 procent.

Refresco

Frisdrankenbottelaar Refresco Gerber ging vrijdag naar de beurs in Amsterdam. Het aandeel viel na een hogere opening terug tot de introductieprijs van 14,50 euro per aandeel.

Het besluit over de geplande beursgang van ABN AMRO werd vrijdag uitgesteld. Reden voor het uitstel is volgens minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën de recente onrust rond de salarisverhogingen aan de top van de genationaliseerde bank.

Rio Tinto

In Londen zakte Rio Tinto 0,9 procent. De Brits-Australische mijnbouwer wil volgens mediaberichten meer banen schrappen om kosten te besparen in de strijd tegen de lagere grondstofprijzen.

De euro stond vrijdagochtend op 1,0815 dollar, tegen 1,0910 dollar bij sluiting van de Europese beurshandel op donderdag. Een vat Amerikaanse olie zakte 2 procent in prijs tot 50,39 dollar. Brentolie kostte 1,8 procent minder, op 58,10 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen