ECO20 nov '15 06:40

Grieks parlement akkoord met bezuinigingen

Auteur: ANP Nieuws

ATHENE (ANP) - Het Griekse parlement heeft met een kleine meerderheid ingestemd met maatregelen die nodig zijn om de verstrekking van hulpkredieten door de andere eurolanden aan de gang te houden.

ANP
ANP

De voorstellen kostten de regeringscoalitie opnieuw twee leden, waardoor premier Alexis Tsipras zijn meerderheid in het parlement zag slinken tot twee zetels.

Uiteindelijk stemden de 153 overgebleven parlementariërs uit de coalitie voor de maatregelen. Van de in totaal driehonderd volksvertegenwoordigers stemden er 137 tegen. Vooral voorstellen om de bescherming voor huiseigenaren met financiële problemen te beperken, stuitten op veel weerstand. Binnen de nieuwe wet zou nog 60 procent van die huiseigenaren op enige steun mogen rekenen, waarbij een kwart zijn huis niet kan worden uitgezet.

De invoering van deze maatregel betekent dat er 10 miljard euro aan eerder beloofde steun kan vrijkomen voor de zwakke Griekse banken. Daarnaast is de weg vrij voor een nieuwe lening van 2 miljard euro aan de overheid, uit de totale pot van 86 miljard euro die deze zomer aan Griekenland werd toegezegd.

Gerelateerde artikelen