ECO9 jan '15 09:18Aangepast op 9 jan '15 09:40

AEX begint met klein verlies

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdagochtend met een klein verlies begonnen.

ANP
ANP

Ook de andere Europese effectenmarkten openden overwegend licht lager. Na de sterke koerswinsten van de afgelopen dagen lijken beleggers even een pas op de plaats te maken. Ook wordt gewacht op het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag verschijnt.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in het eerste uur van de handel 0,2 procent lager op 422,40 punten. De MidKap won 0,1 procent tot 636,08 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs leverden tot 0,2 procent in.

Op macro-economisch vlak bleek dat de industriële productie in Duitsland in november onverwacht is gedaald. Ook nam de Duitse export in november sterker af dan voorzien.

ING

Financieel concern ING stond onderaan de AEX met een verlies van 1 procent. Sterkste stijger was vastgoedbedrijf Corio met een plus van 2,2 procent. Het Franse Klépierre zet de overname van zijn Nederlandse branchegenoot door. Tot nu toe is iets meer dan 84 procent van de aandelen Corio aangemeld. De aanmeldingsperiode voor de overige aandelen loopt nog tot 16 januari.

In de MidKap ging postbezorger PostNL aan kop met een winst van 0,7 procent. Imtech sloot de rij met een min van 0,8 procent. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wil in gesprek met de technisch dienstverlener aangezien beleggers bijna twee jaar na de aankondiging van de omvangrijke fraude nog steeds niet weten of Imtech definitief heeft afgerekend met het verleden.

Heijmans

Heijmans klom 2,7 procent. Het bouwbedrijf heeft een miljoenenopdracht gekregen van ontwikkelingsbedrijf DCGV voor het bouw- en woonrijp maken van de openbare ruimte binnen Greenport Venlo.

In Madrid ging Banco Santander ruim 10 procent onderuit. De Spaanse bank haalde 7,5 miljard euro op met de uitgifte van nieuwe aandelen. De aandelen werden met een korting van zo'n 10 procent van de hand gedaan.

De euro was 1,1806 dollar waard, tegen 1,1811 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,4 procent tot 48,98 dollar. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper op 50,88 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen