ECO18 aug '15 20:02

Amerikaanse beurzen licht in de min

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenmarkten lieten dinsdagmiddag lichte verliezen zien.

ANP
ANP

Beleggers wachten op de publicatie woensdag van de notulen van de jongste beleidsvergadering van de Federal Reserve. Mogelijk biedt die meer inzicht in wanneer de centrale bank zijn langverwachte renteverhoging doorvoert.

De Dow-Jonesindex met daarin de dertig belangrijkste Amerikaanse beursfondsen stond tijdens de middaghandel 0,2 procent lager op 17.508 punten. De bredere S&P 500 leverde 0,3 procent in en stond op 2096 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,5 procent tot 5066 punten.

Voorbeurs werd bekend dat het tempo waarin de bouw van nieuwe woningen in de verenigde Staten ter hand wordt genomen in juli licht is opgevoerd. Het aantal in aanbouw genomen woningen bereikte daarmee het hoogste niveau in bijna acht jaar. Het aantal afgegeven bouwvergunningen is daarentegen afgenomen.

Wal-Mart

Wal-Mart ging 3,2 procent in waarde omlaag en was daarmee de sterkste daler in de Dow. 's Werelds grootste detailhandelaar zag zich door hoge personeelskosten en nadelige wisselkoerseffecten gedwongen het mes te zetten in de winstverwachting voor dit jaar.

Home Depot was de sterkste stijger onder de hoofdfondsen. De keten van doe-hetzelfwinkels kreeg er 2,3 procent bij, nadat de winstverwachting voor 2015 juist was verhoogd. Het bedrijf zag omzet en winst afgelopen kwartaal oplopen, mede dankzij de aantrekkende Amerikaanse huizenmarkt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen