ECO2 apr '15 11:46

Rustige paashandel op beurzen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen schommelden donderdagmiddag rond de slotstanden van een dag eerder.

ANP
ANP

Beleggers deden het rustig aan en namen geen grote posities meer in voorafgaand aan het lange paasweekeinde. Op vrijdag en maandag zijn de Europese financiële markten gesloten.

,,Er gebeurt niet veel op de beurzen. We wachten op het officiële Amerikaanse banencijfer dat vrijdag naar buiten komt. Echter, vanwege het paasweekeinde kunnen we daar volgende week dinsdag pas op reageren. Voor de rest valt het op dat de olieprijzen in de afgelopen dagen weer wat zijn hersteld. Ook krijgen we straks nog de vergaderingsnotulen van de ECB", aldus Erwin Blok, partner bij Ambassador Investments.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,1 procent hoger op 490,34 punten. De MidKap steeg een fractie tot 751,51 punten. De beurs in Parijs klom 0,1 procent. Londen klom 0,2 procent, maar de DAX in Frankfurt zakte 0,1 procent.

KPN

KPN ging aan kop in de AEX met een winst van ruim 1 procent. Het telecomconcern bevestigde dat meerdere partijen zich hebben gemeld die belangstelling hebben voor de Belgische dochteronderneming Base. Op een mogelijke verkoop van Base wordt al enkele weken gespeculeerd.

In de MidKap stond TomTom bovenaan met een plus van meer dan 3 procent. Het navigatiebedrijf heeft de Location Navigation-activiteiten van het Australische Sensis overgenomen.

Tie Kinetix

Tie Kinetix daalde op de lokale markt 1,8 procent. Het softwarebedrijf gaat nieuwe aandelen uitgeven in verband met het terugbetalen van eerder ontvangen aan de Europese Commissie.

In Londen klom Marks & Spencer (M&S) ruim 5 procent. De Britse warenhuisketen zag de kledingverkoop in het afgelopen kwartaal stijgen, terwijl analisten op een verdere daling hadden gerekend. M&S, dat geleid wordt door de Nederlander Marc Bolland, is de grootste kledingverkoper van Groot-Brittannië.

De euro was 1,0821 dollar waard, tegen 1,0770 dollar bij sluiting van de Europese beurshandel op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,1 procent tot 49,54 dollar. Een vat Brentolie kostte 0,7 procent minder op 56,69 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen