ECO25 nov '15 08:04Aangepast op 25 nov '15 08:49

'Voorzichtige openingswinst voor AEX’

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent woensdag naar verwachting licht hoger.

ANP
ANP

Ook de andere Europese effectenmarkten zullen met voorzichtige winsten beginnen in een poging wat terrein terug te winnen na de verliesbeurt van een dag eerder.

,,De AEX lijkt zo'n 2 punten hoger te gaan beginnen, nadat Wall Street dinsdagavond de eerdere verliezen wist weg te werken. De aandacht van de markt blijft gericht op de VS, waar voorafgaand aan Thanksgiving Day een flinke hoeveelheid macro-economische cijfers naar buiten komt", aldus marktanalist Martijn Weller van IG Nederland.

Op Beursplein 5 zal ING mogelijk bewegen op een advieswijziging. De Amerikaanse bank Morgan Stanley verlaagde het advies voor het financieel concern.

Aegon

Verzekeraar Aegon liet weten 750 miljoen euro te hebben opgehaald met de plaatsing van obligaties. De opbrengst wordt gebruikt om een deel van Aegon's bestaande Nederlandse hypotheekportefeuille te herfinancieren.

Het staatsfonds Qatar Investment Authority staat volgens de krant The Times achter de overname van het Britse gasbedrijf BG Group door Shell. Er waren twijfels ontstaan of Qatar de overname wel zou steunen, nadat het investeringsfonds aandelen Shell en BG de afgelopen tijd had verkocht.

Nikkei

Ahold en het Belgische Delhaize kondigden aan de komende weken de boer op te gaan om investeerders warm te maken voor de voorgenomen fusie tussen de beide supermarktbedrijven.

De beursgraadmeters in het Verre Oosten lieten woensdag een gemengd beeld zien. Beleggers bleven voorzichtig door de toegenomen geopolitieke spanningen. De Nikkei in Tokio sloot 0,4 procent lager.

Dow Jones

De beurzen in New York gingen dinsdag zonder grote koersuitslagen de handel uit. De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent hoger op 17.812,19 punten. De S&P 500-index klom ook 0,1 procent, tot 2089,14 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg een fractie tot 5102,81 punten.

De Europese aandelenbeurzen sloten eerder op de dag met verliezen. De aanhoudende terreurdreiging in Europa en het neerhalen van een Russisch gevechtsvliegtuig door Turkije drukten op het beurssentiment.

AEX

De AEX-index in Amsterdam eindigde 1,1 procent lager op 461,29 punten. De MidKap zakte 1,2 procent naar 687,32 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs verloren tot 1,4 procent. De Turkse beurs zakte 4,4 procent en de Russische hoofdindex ging 3,1 procent omlaag.

De euro was woensdag voor aanvang van de aandelenhandel 1,0668 dollar waard, tegen 1,0646 dollar bij sluiting van de Europese beurzen op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent meer op 42,92 dollar. De prijs van Brentolie steeg ook 0,1 procent tot 46,16 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen