ECO16 apr '14 19:27

Yellen blijft bereid economie te steunen

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - President Janet Yellen van de Federal Reserve heeft woensdag gezegd dat de centrale bank de economie zal blijven steunen, ook al zien sommige beleidsmakers pas eind 2016 een situatie van volledige werkgelegenheid.Yellen zei ook dat beleggers moeten kijken naar tegenvallende cijfers over de inflatie en de werkloosheid om een idee te krijgen over de toekomstige beleidsbeslissingen van de Federal Reserve.

EPA
EPA

Yellen zei ook dat beleggers moeten kijken naar tegenvallende cijfers over de inflatie en de werkloosheid om een idee te krijgen over de toekomstige beleidsbeslissingen van de Federal Reserve. ,,Hoe groter de tegenvaller en hoe langzamer de doelstellingen voor beide daarmee in zicht komen, hoe waarschijnlijker het is dat de huidige rente gehandhaafd wordt.''

In maart liet de Fed een eerdere koppeling tussen rentewijzigingen en een werkloosheidspercentage van 6,5 procent los. ,,In ons basisscenario duurt het nog langer dan 2 jaar voordat dat punt bereikt is'', aldus Yellen woensdag.

Gerelateerde artikelen