ECO9 okt '14 09:18Aangepast op 9 okt '14 09:49

Exact straalt op positieve beurs

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdagochtend met een stevige winst geopend.

ANP
ANP

Ook de andere Europese beurzen begonnen hoger in navolging van de forse koerswinsten op Wall Street. De verwachting dat de rente in de Verenigde Staten voorlopig laag blijft steunde het beurssentiment. In Amsterdam stond Exact in de schijnwerpers na een overnamebod.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege handel 0,9 procent hoger op 407,18 punten. De MidKap klom 1,5 procent tot 576,79 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs gingen tot 1,2 procent vooruit.

Een sterker dan verwachte daling van de Duitse export in augustus kon de pret niet drukken. Volgens ING-econoom Carsten Brzeski is de Duitse economie in augustus stilgevallen, na eerdere tegenvallende cijfers over de Duitse industrie in die maand.

Exact

Exact won ruim 15 procent in de MidKap. Het softwarebedrijf heeft een overnamebod ontvangen van 32 euro per aandeel van Eiger Acquisitions, een onderdeel van de Britse investeringsmaatschappij Apax Partners. Daarmee wordt Exact gewaardeerd op 730 miljoen euro.

Delta Lloyd stond onderaan de AEX met een verlies van 3,8 procent. De verzekeraar heeft de verkoop van zijn Belgische bankactiviteiten stopgezet. De mogelijke koper bleek niet bereid tot een overname tegen de gewenste prijs en voorwaarden.

Ordina

Ordina zakte meer dan 3 procent. De automatiseerder erkent dat een beperkt aantal medewerkers zich ongepast heeft gedragen in aanbestedingsprocedures. Galapagos won 4,3 procent. Het biotechnologiebedrijf heeft veelbelovende resultaten behaald met een combinatie van nieuwe medicijnen tegen taaislijmziekte.

In Frankfurt verloor Südzucker ruim 5 procent. De Duitse suikerproducent waarschuwde dat het steeds uitdagender is geworden om de winstdoelstelling voor dit jaar te behalen.

De euro was donderdagochtend 1,2761 dollar waard, tegen 1,2683 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,3 procent in prijs tot 87,60 dollar. Brentolie werd 0,2 procent duurder op 91,56 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen