ECO22 aug '14 14:59

Wall Street kijkt naar Jackson Hole

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York openen vrijdag naar verwachting vlak tot licht lager, nadat de S&P 500 donderdag een nieuw record bereikte.

EPA
EPA

Beleggers houden de blik vooral gericht op de bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole, waar voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve (Fed) en president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) toespraken zullen houden.

Beleggers hopen dat de centrale banken aan beide kanten van de Atlantische Oceaan zullen aangeven de economie te blijven ondersteunen. Yellen begint om 16.00 uur (Nederlandse tijd) aan haar toespraak. Draghi zal vanavond om 20.30 uur spreken.

Met een schuin oog houdt Wall Street ook de ontwikkelingen in Oekraïne in de gaten. Een Russisch hulpkonvooi is de grens overgestoken. Kiev ziet het konvooi als een ,,directe invasie'', maar zal geen geweld gebruiken tegen de vrachtwagens.

Foot Locker

Verder is er weinig nieuws om de handel richting te geven. Er komen geen macro-economische cijfers naar buiten. Sportschoenenketen Foot Locker kwam met meevallende cijfers en staat in de handel voorbeurs op een winst. De kledingketen Gap kwam donderdag nabeurs met resultaten en staat ook in de plus.

Home Depot kan mogelijk reageren op de bekendmaking dat de Amerikaanse doe-het-zelfketen een opvolger heeft benoemd voor topman Frank Blake.

Dynegy

Energiebedrijf Dynegy meldde voorbeurs dat het een reeks kolen- en gascentrales heeft gekocht van branchegenoten Duke Energy en Energy Capital Partners (ECP) voor in totaal bijna 6,3 miljard dollar.

De Dow-Jonesindex sloot donderdag met een winst van 0,4 procent op 17.039,56 punten en de S&P 500 ging 0,3 procent vooruit tot 1992,38 punten. De Nasdaq kreeg er 0,1 procent bij op 4532,11 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen