ECO3 apr '14 09:22Aangepast op 3 apr '14 09:57

AEX licht omhoog

Auteur: ANP Nieuws

De Europese aandelenbeurzen blijven rond de slotkoersen van een dag eerder hangen.

Beleggers houden hun kruit droog in afwachting van de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB), die later op de dag naar buiten komen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege handel 0,1 procent hoger op 406,41 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 674,96 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt noteerden vlak tot licht lager.

De meeste economen verwachten geen wijzigingen in het rentebeleid van de ECB. De centrale bank zal mogelijk wel andere maatregelen aankondigen om de lage inflatie in de eurozone te bestrijden. Het besluit wordt om 13.45 uur (Nederlandse tijd) bekendgemaakt.

SBM Offshore

Goed nieuws uit China bood enige steun aan de handel. De Chinese overheid voert de investeringen in infrastructuur en huizenbouw dit jaar op in een poging de economische groei te ondersteunen. De stimuleringsmaatregelen moeten Peking helpen de beoogde groei van 7,5 procent dit jaar te realiseren.

Maritiem dienstverlener SBM Offshore en uitzender Randstad waren de sterkste dalers in de AEX met verliezen van respectievelijk 1,3 en 1,1 procent. Bank en verzekeraar ING stond bovenaan met een winst van 0,9 procent.

TMG

In de MidKap was bouwbedrijf BAM de grootste daler met een min van 2,5 procent. Advies- en ingenieursbureau Arcadis behoorde tot de sterkste stijgers met een plus van 0,7 procent na een adviesverhoging door Credit Suisse.

Telegraaf Media Groep (TMG) won 2 procent na bekendmaking dat Geert-Jan van der Snoek vanaf 1 juli de nieuwe bestuursvoorzitter van het mediabedrijf wordt. Van der Snoek is nu topman van de noordelijke dagbladengroep NDC. Hij volgt de in april vorig jaar vertrokken Herman van Campenhout op bij TMG.

De euro was 1,3766 dollar waard, tegen 1,3759 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op woensdag. De prijs van Amerikaanse olie zakte 0,4 procent tot 99,24 dollar per vat. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper op 104,55 dollar per vat.

Gerelateerde artikelen