ECO23 apr '14 15:13

'Wall Street begint licht lager’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen beginnen woensdag naar verwachting vlak tot licht lager.

ANP
ANP

Beleggers lijken wat gas terug te nemen nadat de S&P 500 en de Nasdaq dinsdag voor de zesde dag op rij hoger sloten. De markt krijgt daarnaast opnieuw een stroom van kwartaalcijfers te verwerken.

Op macro-economisch vlak wordt uitgekeken naar de verkopen van nieuwe huizen in de Verenigde Staten. Het verkoopcijfer over maart wordt een halfuur na de openingsbel bekendgemaakt.

Het Amerikaanse chemieconcern Dow Chemical boekte in het eerste kwartaal meer winst dan analisten hadden verwacht. De omzet nam licht toe, onder meer dankzij groei bij de plastic-divisie. Volgens Dow was in het afgelopen kwartaal sprake van sterke volumegroei in China, terwijl in Noord-Amerika het volume daalde, onder meer vanwege het slechte winterweer.

Kwartaalwinst

De kwartaalwinst van Procter & Gamble viel eveneens iets hoger uit dan marktkenners hadden voorzien. De omzet van het moederbedrijf van merken als Duracell, Gillette, Pampers, Ariel en Braun bleef onveranderd vanwege negatieve wisselkoerseffecten. Zonder die effecten zou de omzet met 3 procent zijn gegroeid.

Uitzendconcern Manpower liet weten dat de Europese uitzendmarkt afgelopen kwartaal verder is verbeterd. Ook in de meeste andere regio's waren de trends positief. Mede daardoor steeg de omzet en verdrievoudigde de winst van de concurrent van Randstad bijna.

Resultaten

De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing en telecomaanbieder AT&T brachten ook de kwartaalresultaten naar buiten. Na de slotbel komen Facebook en Apple nog met de resultaten.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen van 0,1 procent voor de S&P 500 en een vlakke start voor de Dow-Jonesindex. De New Yorkse graadmeters werden dinsdag geholpen door positief ontvangen kwartaalcijfers, overnamenieuws uit de farmaceutische industrie en gunstige cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt. De Dow sloot 0,4 procent hoger op 16.514,37 punten.

Gerelateerde artikelen