ECO23 dec '14 09:47

Beurs Amsterdam verder omhoog

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De beurs in Amsterdam is dinsdag hoger geopend, waarmee werd voortgeborduurd op de winsten van de voorgaande handelsdagen.

ANP
ANP

Ook elders in Europa lieten de beurzen stijgingen zien.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in het eerste handelsuur 0,7 procent hoger op 424,42 punten. De MidKap zakte 0,4 procent tot 630,52 punten. In Londen, Frankfurt en Parijs stonden winsten op de koersenborden tot 0,5 procent.

In de MidKap ging diervoederbedrijf Nutreco 5 procent omlaag. Het Amerikaanse Cargill maakte bekend zich terug te trekken uit de overnamestrijd rond het bedrijf. Daarmee ligt volgens analisten de weg vrijwel open voor een overname van Nutreco door handelsconglomeraat SHV.

Unilever

Unilever stond 1,3 procent in de plus. Het bedrijf neemt de zeepmerken Camay en Zest over van het Amerikaanse Procter & Gamble. Er werden geen financiële details vermeld.

De producent van technisch textiel TenCate noteerde 1,1 procent hoger. Het bedrijf heeft een langjarige leveringsovereenkomst gesloten met de Amerikaanse fabrikant van eenmotorige propellorvliegtuigen Kestrel Aircraft.

DSM

DSM kondigde aan zijn onderdeel Euroresins te verkopen aan Cathay Investments. Het aandeel DSM steeg 0,7 procent.

Shell won 0,8 procent. Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) is negatiever geworden over het olieconcern vanwege de sterk gedaalde olieprijzen. Ook het Britse BP (plus 0,8 procent) en het Franse Total (plus 0,5 procent) kregen een negatief vooruitzicht van S&P.

Olie

De prijs van een vat Amerikaanse olie stond dinsdagochtend 0,2 procent hoger op 55,36 dollar, terwijl Brentolie 0,4 procent daalde naar 59,88 dollar per vat.

De euro noteerde 1,2233 dollar, tegen 1,2259 dollar bij het slot van de handel in Europa maandag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen