ECO17 sep '14 19:31

Wall Street vlak richting Fed-besluit

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenmarkten schommelden woensdag rond de slotstanden van een dag eerder.

EPA
EPA

Beleggers wachtten het rentebesluit af van de Federal Reserve, de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten, dat tijdens de handel bekend wordt gemaakt.

De verwachting is dat de Fed de rente op het huidige, zeer lage niveau laat, en zijn steunprogramma verder afbouwt. De meeste aandacht zal uitgaan naar de toelichting van president Janet Yellen. Beleggers hopen uit haar woorden, die op een goudschaaltje worden gewogen, te kunnen opmaken dat de rente voorlopig nog zo laag blijft.

De leidende Dow-Jonesindex stond zo'n drie kwartier voor het rentebesluit nagenoeg onveranderd op 17.136 punten. De bredere S&P 500 daalde 0,1 procent tot 1998 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq stond vrijwel vlak op 4552 punten.

Adobe Systems

Chemieconcern DuPont steeg 4,6 procent. Een activistische investeerder dringt aan op opsplitsing van het concern, dat daardoor in 3 jaar twee keer zo veel waard zou kunnen worden als nu. Ook pakketbezorger FedEx was in trek. De concurrent van TNT Express steeg 3,1 procent na goede kwartaalresultaten.

De cijfers van softwarebedrijf Adobe Systems vielen in minder goede aarde. Met name de omzetontwikkeling viel beleggers tegen. Het aandeel leverde 4,3 procent in.

Gerelateerde artikelen