ECO27 jun '14 14:59Aangepast op 27 jun '14 15:52

Weinig deining op beurzen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen kwamen vrijdagmiddag nauwelijks van hun plaats.

ANP
ANP

De stemming bleef voorzichtig na de afgelopen verliesbeurten. Ook deden beleggers het rustig aan nu het einde van het tweede kwartaal in zicht is.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de late middaghandel onveranderd op 410,77 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 640,05 punten. De beurzen in Londen en Frankfurt stonden tot 0,3 procent hoger, de beurs in Parijs gaf 0,1 procent prijs.

,,Over de hele week genomen staan we in de min. De AEX stond aan het begin van de week op 418 punten en op dat niveau kregen beleggers toch wat hoogtevrees. Imtech herstelt vandaag weer wat na forse koersdalingen. Het blijft bij dat bedrijf echter vooral wachten op meer duidelijkheid over de herfinanciering'', aldus handelaar Cees Smit van Today’s Beheer.

KPN

Grootste stijger in de AEX was telecomconcern KPN met een winst van 1,8 procent. Speciaalchemiebedrijf DSM stond onderaan met een min van 1,3 procent. Een winstwaarschuwing van de Amerikaanse chemiereus DuPont drukte op de chemiesector. Het Duitse chemiebedrijf BASF leverde in Frankfurt 0,5 procent in.

Uitgeefconcern Reed Elsevier zakte1,1 procent na een adviesverlaging door Barclays. Ahold noteerde vlak. Het supermarktconcern heeft van de Tsjechische mededingingsautoriteit voorlopig toestemming gekregen om de activiteiten van branchegenoot Spar in Tsjechië over te nemen. Voorwaarde is wel dat een ,,beperkt aantal'' winkels wordt verkocht.

Imtech

In de MidKap stond Imtech 3,4 procent lager. Het aandeel leek zich gedurende de handelsdag iets te herstellen van de scherpe koersval in de afgelopen dagen. Maar het fonds van de geplaagde technisch dienstverlener moest tegen het einde van de handel weer fors terrein prijsgeven.

De Rotterdamse distributeur van chemicaliën IMCD maakte vrijdag zijn beursdebuut. Het aandeel IMCD noteerde tussentijds op 22,33 euro na een openingskoers van 22 euro. De introductieprijs werd vastgesteld 21 euro per aandeel.

Frankfurt

Adidas klom in Frankfurt 1,6 procent. De Duitse sportkledingfabrikant profteerde van de beter dan verwachte kwartaalcijfers van zijn Amerikaanse branchegenoot Nike.

De euro noteerde op 1,3631 dollar, tegen 1,3616 bij het sluiten van de beurzen op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 105,72 dollar. Brentolie werd 0,2 procent duurder op 113,41 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen