ECO12 mrt '14 07:41

32 miljoen voor innovatie mkb

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Om innovatie bij het midden- en kleinbedrijf (mkb) te stimuleren, is dit jaar 32 miljoen euro beschikbaar.

Dat is twee keer zoveel als er in 2013 was, toen 1700 mkb'ers een beroep deden op de regeling MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT). Dat maakte minister Henk Kamp (Economische Zaken) woensdag bekend.

Nieuw dit jaar is dat de provincies Noord-Brabant en Limburg elk 1 miljoen euro bijdragen waarmee ze voor hen belangrijke topsectoren willen versterken. De MIT-regeling is bedoeld om het mkb meer te betrekken bij de topsectoren van de Nederlandse economie. In Limburg is dat tuinbouw en agrofood, in Noord-Brabant hightechsystemen en -materialen.

Mkb-ondernemers kunnen via de MIT-regeling een beroep doen op ondersteuning voor bijvoorbeeld een haalbaarheidsstudie om hun product of techniek verder te ontwikkelen. Minister Kamp ziet het mkb als de motor van de economie en aanjager van innovatie. ,,Door constant te vernieuwen en innovaties te ontwikkelen kan ons mkb sterk opereren en internationaal concurreren. Deze regeling helpt ondernemers bij het verwezenlijken van hun ambitie. Zo versterken we de economie en creëren we werkgelegenheid en inkomsten. Daar profiteren we allemaal van.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen