ECO20 aug '14 08:20

Nikkei eindigt vlak

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio bleef woensdag hangen rond de slotkoers van een dag eerder.

EPA
EPA

Beleggers hielden hun kruit droog in afwachting van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse Federal Reserve, die later op de dag worden vrijgegeven. Ook werd vast uitgekeken naar de internationale conferentie van centrale bankiers in Jackson Hole op donderdag en vrijdag. De Nikkei eindigde onveranderd op 15.454,45 punten.

De grote Japanse exportbedrijven lieten een gemengd beeld zien. Beleggers namen her en der wat winst na de recente opmars. Ook bleek dat de export van Japan in juli voor het eerst in 3 maanden is gegroeid. De stijging voldeed aan de verwachtingen van economen. De import van Japan nam onverwacht toe, waardoor het handelstekort aanzienlijk groter uitviel dan verwacht.

Op de andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten bleven de koersuitslagen eveneens beperkt. De All Ordinaries in Sydney won 0,2 procent. BHP Billiton verloor bijna 4 procent na tegenvallende resultaten van het mijnbouwconcern. De Kospi in Seoul steeg 0,1 procent,de Hang Seng-index in Hongkong noteerde eveneens 0,1 procent hoger.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen