ECO5 nov '14 15:52

Wall Street opent met winst

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De beurzen op Wall Street zijn woensdag in de plus geopend.

ANP
ANP

Op de dag na de machtsgreep van de Republikeinen in de Senaat verwerkten beleggers in New York het banencijfer van salarisstrookverwerker ADP. Later deze week volgt het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,4 procent hoger op 17.458 punten. De brede S&P 500 klom 0,5 procent tot 2021 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,5 procent tot 4644 punten.

Uit gegevens van ADP bleek dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in oktober iets sterker is gegroeid dan in de voorgaande maand. Volgens ADP werden vorige maand per saldo 230.000 banen gecreëerd.

De nu Republikeinse meerderheid in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden zou kunnen leiden tot maatregelen die vooral de energiesector gaan stimuleren. Zo komt er mogelijk sneller goedkeuring voor de aanleg voor olie- en gaspijpleidingen en zouden er nieuwe wetten kunnen komen met betrekking tot de export van ruwe olie en aardgas. Oliemaatschappij ExxonMobil steeg 0,7 procent en Chevron ging 1 procent omhoog.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen