ECO18 aug '14 16:38

Abvakabo FNV naar rechter om overname Estro

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Vakbond Abvakabo FNV begint een juridische procedure tegen kinderopvangbedrijf Smallsteps, dat de failliete branchegenoot Estro heeft overgenomen.

EPA
EPA

De bond stelt dat er misbruik is gemaakt van het faillissementsrecht bij de overname van Estro om zo op goedkope wijze werknemers te kunnen ontslaan. Dat maakte Abvakabo FNV maandag bekend.

Estro ging begin juli failliet en maakte met circa 250 filialen en 2600 werknemers direct een doorstart onder de naam Smallsteps. Daarbij werden 130 andere locaties niet overgenomen en verloren 1000 werknemers hun baan. Abvakabo FNV vindt echter dat er sprake is van 'overgang van onderneming', waardoor alle medewerkers van Estro in dienst zouden moeten blijven met het behoud van arbeidsvoorwaarden en opgebouwde rechten.

Abvakabo FNV opende 2 weken geleden een meldpunt voor werknemers, ouders en anderen die zich benadeeld voelen door de overname van Estro. Volgens de bond zijn er honderden meldingen binnengekomen. Gedupeerden kunnen nog tot 1 oktober een melding doen. Rond die tijd begint de juridische procedure tegen Smallsteps, dat in handen is van de Britse investeerder H.I.G. Capital.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen