ECO12 nov '14 14:58

'Wall Street staakt recordreeks'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen zullen woensdag waarschijnlijk lager openen.

EPA
EPA

Daarmee komt voorlopig een einde aan de recordreeks van de afgelopen dagen. Beleggers lijken hun winsten te willen nemen, nu de koersen van de Dow-Jonesindex en de brede S&P 500 op recordhoogten staan.

Kort na de openingsbel worden cijfers bekend over de groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten. Nabeurs opent Cisco, producent van netwerkapparatuur, de boeken.

,,Het wordt tijd dat de markt een pauze inlast", oordeelde een handelaar. ,,De aandelenkoersen staan op het hoogste niveau ooit. Het is nooit makkelijk om recordstanden nog weer aan te scherpen."

JPMorgan Chase

Het aandeel JPMorgan Chase reageert mogelijk op de schikking die de bank trof na aanleiding van beschuldigingen van manipulatie van valutakoersen. JPMorgan Chase kreeg een boete van 662 miljoen dollar omdat onvoldoende toezicht werd gehouden op werknemers die zich bezighielden met valutahandel.

Dow Chemical maakte voorbeurs bekend dat het zijn dividend met 5 dollarcent verhoogt naar 0,42 dollar per aandeel. Daarnaast trekt het concern nog eens 5 miljard dollar uit om eigen aandelen in te kopen.

IAE

Het aandeel van warenhuisketen Macy's zal in de belangstelling staan. Het bedrijf gaf voorbeurs een winstwaarschuwing af voor het lopende boekjaar.

Het Internationaal Energie Agentschap (IAE) waarschuwde dat de enorme productie van schaliegas en -olie in de VS de bedreigingen voor de mondiale levering van olie maskeert.

De Dow-Jonesindex sloot dinsdag een fractie hoger op weer een nieuwe recordstand van 17.614,90 punten. De bredere S&P 500 steeg 0,1 procent tot eveneens een nieuw record op 2039,68 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,2 procent omhoog naar 4660,55 punten. Een recordstand voor de Nasdaq lijkt vooralsnog onwaarschijnlijk. Voor het barsten van de internetbubbel aan het begin van deze eeuw sloot de graadmeter al eens op 5048,62 punten.

Gerelateerde artikelen