ECO21 apr '14 09:00Aangepast op 21 apr '14 09:34

Europese beurzen vieren Pasen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurzen in Amsterdam en andere grote Europese steden zijn op Tweede Paasdag gesloten.

ANP
ANP

In New York wordt de handel maandag wel hervat.

De Europese beurzen bleven op Goede Vrijdag ook al gesloten. Donderdag sloten de Europese indices de korte handelsweek positief af. De graadmeters vonden de weg omhoog nadat enkele toonaangevende Amerikaanse bedrijven, zoals industriegigant General Electric, met meevallende cijfers waren gekomen. Europese bedrijven die hun boeken over het eerste kwartaal van 2014 openden werden juist minder goed ontvangen.

Ook deze week staan er veel kwartaalcijfers van grote Europese en Amerikaanse bedrijven op de agenda. In Amsterdam publiceren onder meer Philips, Reed Elsevier, Heineken, Unilever en KPN de resultaten van de eerste drie maanden van 2014.

Cijfers

In New York staan deze week onder meer Apple, Facebook, Microsoft, Procter & Gamble, General Motors, Boeing en McDonald's op de rol. Maandag komen de cijfers van de dienstverlener aan de olie- en gasindustrie Halliburton, de producent van verzorgingsproducten Kimberly-Clark en de aanbieder van internettelevisie Netflix naar buiten

De euro was maandagochtend met 1,3825 dollar ongeveer evenveel waard als bij het slot van de Europese beurzen op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie bleef ook nagenoeg stabiel, op 104,19 dollar. De prijs van Brentolie zakte 0,3 procent tot 109,18 dollar per vat.

Gerelateerde artikelen