ECO22 apr '14 15:44Aangepast op 22 apr '14 16:03

Free Record Shop in Nederland failliet

Auteur: ANP Nieuws

VEENENDAAL (ANP) - Fresh Entertainment Nederland BV, het moederbedrijf achter de winkelorganisatie van Free Record Shop in Nederland, is dinsdag failliet verklaard.

ANP
ANP

Door het faillissement sluiten de resterende 36 winkels hun deuren en gaan 55 voltijds- en 35 deeltijdbanen verloren. Rob Boers van Boers Advocaten in Veenendaal is aangesteld als curator. Eigenaar ProCures maakte dit bekend.

Volgens ProCures is de markt voor fysieke entertainmentproducten in het eerste kwartaal dit jaar wederom sterk gekrompen en blijven de marktvooruitzichten somber. Door de verdere krimp van de organisatie, waaronder het wegvallen van de Belgische winkels, werd het steeds moeilijker om de inkoop te continueren en passende voorwaarden af te spreken met leveranciers.

Free Record Shop, in 1971 opgericht door Hans Breukhoven, kwam eind 2012 in financiële problemen, wat in mei 2013 tot een faillissement leidde. De entertainmentketen maakte daarna onder de vlag van Fresh Entertainment Holding nog een doorstart van de Nederlandse en Belgische organisatie.

In de loop van het vierde kwartaal van 2013 bleek echter dat de winkelketen grote moeite had zich te herstellen van de ingrijpende gevolgen van het faillissement. Nadat Free Record Shop België begin dit jaar definitief haar winkels had gesloten, resteerde er een relatief kleine keten met 48 winkels in Nederland. Door 'interne en externe ontwikkelingen' slankte de centrale organisatie verder af en sloten nog eens 12 winkels de deuren.

Gerelateerde artikelen