ECO16 okt '14 15:43

Wall Street blijft in mineur

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York verloren donderdag opnieuw flink terrein.

EPA
EPA

Beleggers op Wall Street maken zich al een flinke poos zorgen over de economische malaise in Europa en het effect daarvan op de Amerikaanse en wereldeconomie. Een meevaller over de banenmarkt en de industriële productie brachten daar geen verandering in.

Kort na de openingsbel stond de Dow-Jonesindex 1,2 procent lager op 15.955 punten. De S&P 500 daalde 1,3 procent tot 1838 punten en de Nasdaq verloor 1,6 procent tot 4148 punten.

Een uur voor de handelsaanvang bleek dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS vorige week met 23.000 is gedaald tot 264.000 stuks. Dat is het laagste niveau sinds april 2000.

Netflix

De industriële productie in de VS steeg in september met 1 procent ten opzichte van augustus, waar economen gemiddeld rekenden op een plus van 0,4 procent.

Beleggers kregen ook een flinke hoeveelheid nieuws uit het Amerikaanse bedrijfsleven. Woensdag na het slot op Wall Street kwam Netflix (min 23 procent) met teleurstellende cijfers, vooral wat betreft de werving van nieuwe abonnees.

Goldman Sachs (min 2 procent) zag zijn winst in het derde kwartaal met bijna 50 procent stijgen maar werd daar niet voor beloond. De bank realiseerde vooral een grote stijging van de opbrengsten bij de handel in obligaties, valuta's en grondstoffen.

Gerelateerde artikelen