ECO18 aug '14 19:49Aangepast op 18 aug '14 21:26

Wall Street volgt Europese beurzen omhoog

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen lieten maandag, in navolging van die in Europa, overtuigend herstel zien.

EPA
EPA

Beleggers putten moed uit de vooruitgang die volgens Rusland is geboekt in de gesprekken met Oekraïne en met westerse landen over de gespannen situatie in dat land.

De leidende Dow-Jonesindex stond tijdens de middaghandel in New York 1 procent hoger op 16.830 punten. De bredere S&P 500 kreeg er 0,8 procent bij en stond op 1970 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,9 procent omhoog tot een tussenstand van 4503 punten.

De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Pavlo Klimkin sprak dit weekend zijn Russische collega Sergei Lavrov in Berlijn. De ontmoeting heeft spanningen tussen de twee landen enigszins verminderd. De ministers van Buitenlandse Zaken van Oekraïne, Rusland, Frankrijk en Duitsland spraken maandag verder over de situatie in het land.

United Technologies

Industrieconcern United Technologies voerde de lijst van hoofdfondsen aan met een winst van 2,2 procent, gevolgd door creditcardmaatschappij Visa en sportkledingfabrikant Nike, die elk 2 procent meer waard werden. Verliezers waren dun gezaaid in de Dow. Telefonieconcern AT&T stond onderaan met een verlies van 0,4 procent.

Discounter Family Dollar ging ruim 5 procent omhoog. Branchegenoot Dollar General ontketende maandag een biedingsstrijd rond de onderneming door een hoger bod uit te brengen dan concurrent Dollar Tree eind juli had gedaan. Dollar General kreeg er 12 procent bij terwijl Dollar Tree ruim 2 procent inleverde.

De euro werd op de valutamarkt verhandeld voor 1,3361 dollar, tegen 1,3357 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie van 159 liter ging voor 96,50 dollar van de hand, een daling van 0,9 procent. De prijs van Brentolie zakte 1,8 procent tot 101,63 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen