ECO1 apr '14 09:20Aangepast op 1 apr '14 09:46

AEX opent met winst

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag met winst geopend.

ANP
ANP

Ook de andere Europese beurzen begonnen hoger in navolging van de positieve stemming op Wall Street. Beleggers wachten nog op de industriecijfers uit de eurozone, die later op de ochtend naar buiten komen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in het eerste uur van de handel 0,3 procent hoger op 404,48 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 671,06 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs kregen er 0,3 tot 0,5 procent bij.

Uit cijfers van de Chinese overheid bleek eerder op de ochtend al dat de activiteit in de industrie van het land in maart nagenoeg is gestabiliseerd. Een vergelijkbare graadmeter van de Britse bank HSBC wees echter opnieuw op krimp van de omvangrijke Chinese industrie.

Delta Lloyd

Grootste stijger in de AEX was verzekeraar Delta Lloyd met een plus van 2,2 procent. Levensmiddelenconcern Unilever sloot de rij met een verlies van 0,8 procent. In de MidKap stond Air France-KLM bovenaan met een winst van 1,7 procent. Diervoerbedrijf Nutreco stond onderaan met een min van 0,4 procent.

Arcadis won 0,7 procent. Het ingenieurs- en adviesbedrijf heeft twee 2-jarige overeenkomsten gesloten voor adviesdiensten aan een Braziliaans mijnbouwbedrijf. De contracten hebben een gezamenlijke waarde van ongeveer 37 miljoen euro.

Bouygues

In de strijd rond SFR heeft Bouygues (plus 0,2 procent) de geldigheid van zijn bod op de telecomdochter van het Franse Vivendi verlengd. Ook belooft Bouygues 500 miljoen euro te betalen aan Vivendi als de overname niet wordt goedgekeurd door mededingingsautoriteiten. Vivendi maakte eerder juist bekend exclusieve onderhandelingen over SFR aan te gaan met het in Amsterdam genoteerde kabelbedrijf Altice (min 0,4 procent).

De euro was 1,3795 dollar waard, tegen 1,3777 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op maandag. De prijs van Amerikaanse olie zakte 0,5 procent tot 101,06 dollar per vat. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper op 107,50 dollar per vat.

Gerelateerde artikelen