ECO30 mrt '14 14:41

Bijna verdubbeling loon topman Morgan Stanley

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse bank Morgan Stanley heeft het loon van bestuursvoorzitter James Gorman over 2013 bijna verdubbeld tot het hoogste niveau in de 4 jaar dat hij leiding geeft aan het concern.Gorman ontvangt voor zijn werkzaamheden in totaal 18 miljoen dollar (13 miljoen euro).

EPA
EPA

Gorman ontvangt voor zijn werkzaamheden in totaal 18 miljoen dollar (13 miljoen euro). Het basissalaris bedraagt 1,5 miljoen dollar en de rest van de beloning bestaat uit bonussen, aandelen en andere vergoedingen. Over 2012 kreeg Gorman nog een beloning van 9,75 miljoen dollar. Hij kwam begin 2010 bij Morgan Stanley aan het roer te staan. Voor dat jaar werd een beloning uitgekeerd van 14 miljoen dollar. Het aandeel Morgan Stanley steeg vorig jaar met 64 procent.

Gorman is daarmee één van de bestbetaalde topbankiers op Wall Street. Bestuursvoorzitter Lloyd Blankfein van Goldman Sachs ontving echter nog meer met een totale beloning van minstens 23 miljoen dollar en de topman van JPMorgan Chase, Jamie Dimon, mocht 20 miljoen dollar op zijn rekening bijschrijven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen