ECO26 jun '14 14:05

UWV en MKB starten campage voor 50-plusser

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV en ondernemersorganisatie MKB-Nederland gaan gezamenlijk een campagne voeren om de kansen op een baan voor oudere werkzoekenden te vergroten.

ANP
ANP

Dat maakten de organisaties donderdag bekend.

MKB-Nederland gaat haar achterban mobiliseren om bij elke sollicitatieprocedure ten minste een 50-plusser te laten meedoen. ,,Het klinkt misschien tegenstrijdig, om in deze lastige economische tijd deze oproep te doen, maar er is reden toe: vakmanschap en ervaring gaan steeds zwaarder wegen. En daarover beschikken juist 50-plussers'', aldus voorzitter Michaël van Straalen.

De organisaties willen ook dat werkgevers 50-plussers uitnodigen voor zogenoemde netwerkgesprekken. ,,Veel werkzoekende 50-plussers staan langs de kant omdat ze gewoonweg de kans niet krijgen om zichzelf te presenteren in een gesprek'', zegt bestuursvoorzitter Bruno Bruins van UWV.

De campagne 'Open voor kansen, open voor 50-plus' begint maandag met onder meer radiospotjes, waarin werkgevers worden opgeroepen op een speciaal ingerichte actiesite (www.openvoor50plus.nl) aan te geven dat zij bij een vacature ook een 50-plusser meenemen in de procedure of een netwerkgesprek willen voeren met een 50-plusser. Op de website wordt ook uitgelegd wat de financiële voordelen zijn van het aannemen van een 50-plusser.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen