ECO25 mrt '14 07:58

'Amsterdamse beurs begint hoger'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De effectenbeurs in Amsterdam begint dinsdag waarschijnlijk licht hoger.

ANP
ANP

Ook de andere Europese beurzen zullen met kleine winsten openen in een poging wat te herstellen na de verliesbeurt van een dag eerder. De aandacht gaat vooral uit naar vertrouwenscijfers uit Duitsland en de Verenigde Staten, die later op de dag naar buiten komen.

,,We openen mogelijk met een klein plusje. Beleggers lijken een afwachtende houding aan te nemen voorafgaand aan de macro-economische cijfers. In de ochtend komt onder meer het Duitse ondernemersvertrouwen naar buiten en in de middag staat het Amerikaanse consumentenvertrouwen op het programma. Ook zal ECB-president Mario Draghi vanmiddag een toespraak houden in Parijs'', aldus directeur Claudio Serra van IG Nederland.

In Amsterdam kan PostNL mogelijk bewegen op een advieswijziging. De Amerikaanse bank JPMorgan schroefde zijn aanbeveling voor de postbezorger op.

Nikkei

De belangrijkste beurzen in het Verre Oosten gingen dinsdag licht omlaag. De Nikkei in Tokio eindigde 0,4 procent in de min. De lagere slotstanden op Wall Street en een stijging van de Japanse yen zorgden voor koersdruk. Ook namen beleggers wat gas terug na de stevige winst van een dag eerder.

De Amerikaanse aandelenbeurzen sloten maandag met verlies. Beleggers op Wall Street waren voorzichtig door een tegenvallend cijfer over de Amerikaanse industrie en de aanhoudende spanningen tussen Oekraïne en Rusland.

Dow Jones

De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent lager op 16.276,69 punten. De brede S&P 500 verloor 0,5 procent tot 1857,44 punten en de technologiebeurs Nasdaq ging 1,2 procent omlaag tot 4226,39 punten.

Ook de Europese beurzen eindigden eerder op de dag in mineur. Beleggers grepen tegenvallende economische cijfers uit Duitsland, China en de Verenigde Staten aan om wat winst te nemen na de koersstijgingen van vorige week.

Euro

De AEX-index in Amsterdam sloot 0,8 procent lager op 388,23 punten. De MidKap zakte 1 procent tot 648,07 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs verloren tot 1,7 procent.

De euro was dinsdag voorbeurs 1,3832 dollar waard, tegen 1,3788 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op maandag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 99,48 dollar per vat. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper op 106,61 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen