ECO21 apr '14 13:14

Meisjesspeelgoed stuwt omzet Hasbro

Auteur: ANP Nieuws

PAWTUCKET (ANP) - De Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro heeft in de eerste 3 maanden van 2014 betere resultaten geboekt dan een jaar eerder.

EPA
EPA

Dalende verkopen in de Verenigde Staten en Canada werden gecompenseerd in Europa en Latijns-Amerika, waarbij vooral de verkoop van speelgoed voor meisjes goed liep.

De producent van Transformers, Monopoly en My Little Pony meldde maandag een omzet van 679,5 miljoen dollar (492 miljoen euro) over het afgelopen kwartaal. Dat was 2 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2013. Hasbro boekte een nettowinst van 32 miljoen dollar, terwijl een jaar eerder nog een verlies van bijna 7 miljoen dollar werd geïncasseerd. De winst per aandeel was daarbij hoger dan analisten voorspelden.

De omzet op de Noord-Amerikaanse thuismarkten zakte met 1 procent, maar de internationale markten groeiden met 5 procent. De verkoop van meisjesspeelgoed klom met ruim een vijfde tot 139 miljoen dolar. De verkoop van speelgoed voor jongens nam marginaal toe, tot 248 miljoen dollar.

Gerelateerde artikelen