ECO29 jul '14 14:44

'Wall Street opent vlak'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De beurzen op Wall Street openen dinsdag naar verwachting nagenoeg onveranderd.

Beleggers verwerken andermaal een stroom aan bedrijfsresultaten. Ook lijken beleggers te wachten op de uitkomst van de beleidsvergadering van de Federal Reserve op woensdag.

Het Amerikaanse koeriersbedrijf UPS verlaagde voorbeurs zijn winstverwachting voor dit jaar. Het bedrijf gaat extra investeren om beter in te kunnen spelen op piekmomenten in de bezorging tussen Thanksgiving en kerst.

Het aandeel Pfizer reageert mogelijk op de kwartaalcijfers die het presenteerde. Het grootste farmacieconcern van de Verenigde Staten zag de nettowinst in het afgelopen kwartaal uitkomen op 2,9 miljard dollar. Een jaar eerder stond een bedrag van meer dan 14 miljard dollar onder de streep, maar dat was onder meer te danken aan de verkoop van het onderdeel dat medicijnen voor dieren maakt.

Merck

Branchegenoot Merck zag in het tweede kwartaal de omzet iets naar beneden gaan door een kleine daling van de inkomsten uit de verkoop van medicijnen. Het bedrijf kampte met meer concurrentie op medicijnen waarop de patenten zijn verlopen.

De Dow-Jonesindex sloot maandag 0,1 procent hoger op 16.982,59 punten. De brede S&P 500 steeg een fractie tot 1978,91 punten. De Nasdaq verloor 0,1 procent tot 4444,91 punten.

Gerelateerde artikelen