ECO10 nov '14 12:50

Fugro uitblinker op Beursplein 5

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel Fugro was maandagmiddag op Beursplein 5 de absolute uitblinker.

ANP
ANP

Beleggers reageerden enthousiast op de plannen over een mogelijke samenwerking tussen Fugro en Boskalis. Elders in Europa stonden de toonaangevende graadmeters ook in de plus.

,,Fugro zorgt voor spektakel en trekt de hele AEX mee omhoog. Het is mooi dat een sectorgenoot als Boskalis belang toont in Fugro. In Amsterdam loopt de koerswinst van het aandeel Fugro iets terug na de top van bijna 42 procent. Als de Amerikanen straks wakker zijn gaat het aandeel waarschijnlijk verder omhoog, aangezien er veel Amerikaanse investeerders in Fugro zitten“, aldus handelaar Cees Smit van Today’s Beheer.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,5 procent hoger op 413,64 punten. De MidKap steeg 2 procent tot 607,95 punten, dankzij een forse koerswinst voor Nutreco. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs wonnen tot 0,4 procent.

Fugro

Fugro steeg ruim een derde in beurswaarde. Boskalis (plus 4,2 procent) heeft een flink belang in de bodemonderzoeker genomen en wil praten over mogelijke vormen van samenwerking. Fugro liet in een reactie weten mogelijkheden te zien voor zijn divisie Subsea tot samenwerking met Boskalis. Branchegenoot SBM Offshore liftte mee en won meer dan 5 procent.

In de MidKap stal Nutreco de show met een koerswinst van ruim 14 procent tot 45,07 euro. SHV schroefde zijn bod op de diervoederproducent op tot 44,50 per aandeel.

Tie Kinetix

Tie Kinetix herstelde van een eerder verlies en klom meer dan 4 procent. Het softwarebedrijf heeft een voorlopige overeenstemming bereikt met een niet nader genoemde partij die bereid is garant te staan voor de claim vanuit Brussel voor het onterecht ontvangen van subsidies.

In Kopenhagen won Carlsberg ruim 2 procent. De Deense bierbrouwer verkocht in het derde kwartaal minder bier, maar zag wel de omzet groeien.

De euro noteerde op 1,2493 dollar, tegen 1,2426 dollar bij sluiting van de Europese beurzen op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,4 procent meer op 79,74 dollar. Brentolie steeg 1,7 procent in prijs tot 84,80 dollar per vat.

Gerelateerde artikelen