ECO23 sep '14 10:05

Pilotenvakbond Air France herhaalt oproep

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - Pilotenvakbond Syndicat des Pilotes d'Air France heeft zijn oproep tot staking bij Air France op 25 en 26 september dinsdag herhaald.De piloten van Air France, die al enige tijd het werk hebben neergelegd, willen dat luchtvaartconcern Air France-KLM afziet van het plan om Transavia een belangrijke rol te geven in het bedrijf.

EPA
EPA

De piloten van Air France, die al enige tijd het werk hebben neergelegd, willen dat luchtvaartconcern Air France-KLM afziet van het plan om Transavia een belangrijke rol te geven in het bedrijf. Maandag deed het luchtvaartconcern een handreiking door voor te stellen de plannen voor het oprichten van Transavia Europe uit te stellen tot eind dit jaar.

De bonden reageerden toen al dat het hele project moet worden geschrapt. Afgelopen weekend werden de stakingsacties van de piloten, die aanvankelijk voor de periode van 15 tot en met 22 september waren aangekondigd al een aantal dagen verlengd. De acties zorgen voor een operationeel verlies van Air France-KLM van 20 miljoen euro per dag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen