ECO22 apr '14 15:01

'Vlakke opening voor Wall Street’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen openen dinsdag waarschijnlijk vlak tot licht hoger.

EPA
EPA

Beleggers doen het rustig aan nadat de S&P 500 maandag voor de vijfde dag op rij winst boekte. De markt verwerkt een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten en kijkt uit naar de meest recente cijfers over de huizenverkopen in de VS, die later op de dag naar buiten komen.

Netflix lijkt flink hoger te gaan openen na publicatie van de kwartaalcijfers. De Amerikaanse aanbieder van internettelevisie boekte in het eerste kwartaal van dit jaar meer winst dankzij een hoger aantal betalende leden. Netflix verwelkomde 4 miljoen nieuwe leden, waarmee het totaal op 48,4 miljoen komt.

Het Amerikaanse industrieconcern United Technologies boekte in het eerste kwartaal meer winst dan analisten hadden verwacht. De producent van Sikorsky-helikopters, Carrier-airconditioners, Otis-liften en Pratt & Whitney-vliegtuigmotoren verhoogde daarnaast de winstverwachting voor heel 2014 vanwege een toenemende orderontvangst en verdere kostenbesparingen.

Lockheed Martin

Ook de kwartaalwinsten van het Amerikaanse defensieconcern Lockheed Martin en het kabelbedrijf Comcast vielen hoger uit dan de marktkenners hadden voorzien. Het kwartaalresultaat van hamburgerketen McDonald’s voldeed echter niet aan de verwachtingen.

Het aandeel Allergan noteert ruim 20 procent hoger in de voorbeurshandel. Valeant Pharmaceuticals heeft 46 miljard dollar (33,3 miljard euro) over voor de producent van anti-rimpelmiddel Botox. Valeant wordt gesteund door Pershing, de investeringsmaatschappij van de activistische belegger Bill Ackman. Die heeft in de afgelopen tijd een belang van 10 procent in Allergan opgebouwd.

De openingsindicatoren wijzen op een vlak begin voor de Dow-Jonesindex en een openingswinst van 0,2 procent voor technologiebeurs Nasdaq. Maandag boekten de graadmeters op Wall Street bescheiden winsten. De Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent hoger op 16.449,25 punten. De S&P 500 steeg 0,4 procent tot 1871,89 punten en zette daarmee de langste winstreeks neer sinds oktober.

Gerelateerde artikelen