ECO10 sep '14 16:07Aangepast op 10 sep '14 16:59

Kleine uitslagen op Europese beurzen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De toonaangevende indices van de Europese aandelenbeurzen lieten woensdag geringe uitslagen zien.

ANP
ANP

Bij gebrek aan richtinggevend macro-economisch nieuws en gezien de relatieve rust in diverse brandhaarden besloten de meeste beleggers een adempauze in te lassen.

Met nog ruim een half uur handel te gaan stond de AEX een 0,1 procent hoger op 418,79 punten, terwijl de MidKap-index 0,6 procent daalde tot 619,80. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs stonden collectief 0,2 procent in de min.

Het aandeel van het Egyptische bouw- en kunstmestbedrijf OCI viel uit de gratie bij beleggers en was zonder direct aanwijsbare reden de sterkste daler in de AEX met een min van 2 procent. Het Franse digitale beveiligingsbedrijf Gemalto was een van de sterkste stijgers onder de hoofdfondsen op Beursplein 5 met een plus van 1,4 procent, na een adviesverhoging door Rabobank.

Air France-KLM

Air France-KLM daalde 1,8 procent. Topman Alexandre de Juniac van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie liet in een interview met de Franse krant Les Echos weten de komende 5 jaar 1 miljard euro te willen investeren in budgetdochter Transavia. Donderdag presenteert Air France-KLM zijn groeistrategie voor de periode tot en met 2020.

ARM Holdings, een toeleverancier van Apple, koerste lager na de presentatie van de nieuwe producten van het Amerikaanse technologiebedrijf. De Britse halfgeleiderfabrikant verloor in Londen 2,3 procent. Apple, dat ook een notering heeft in Frankfurt, zakte 0,9 procent.

Fiat

In Milaan steeg Fiat 1,6 procent. De topman van Ferrari, Luca di Montezemolo, heeft zijn strijd met moederconcern Fiat verloren. De Italiaan, die Ferrari ruim 20 jaar leidde, legt zijn functie volgende maand neer en wordt voorlopig opgevolgd door Fiat-topman Sergio Marchionne.

Banco Santander daalde in Madrid 0,8 procent. De Spaanse bank maakte bekend dat topman Emilio Botin op 79-jarige leeftijd is overleden aan een hartaanval.

De euro was woensdagmiddag 1,2913 dollar waard, tegen 1,2910 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,2 procent tot 91,62 dollar. Brentolie werd 1 procent goedkoper op 98,18 dollar per vat.

Gerelateerde artikelen