ECO31 mrt '14 14:56

'Wall Street zet stijging voort’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zullen maandag naar verwachting met winst beginnen aan de laatste dag van het eerste kwartaal.

EPA
EPA

De graadmeters lijken daarmee een poging te wagen de winsten van afgelopen vrijdag verder uit te breiden.

Beleggers wachten nog op de inkoopmanagersindex van de industrie in de regio rond Chicago, die in het eerste halfuur van de handel wordt vrijgegeven. Ook zal voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve een toespraak houden in Chicago.

De focus van de markt is echter vooral gericht op het Amerikaanse banenrapport, dat vrijdag verschijnt. De consensus ligt op een groei (exclusief de landbouwsector) met 200.000 banen in maart, tegen 175.000 een maand eerder.

J&J

Aan het bedrijvenfront maakte farmaceutisch concern Johnson & Johnson (J&J) bekend het overnamebod van investeringsmaatschappij Carlyle op het onderdeel Ortho Clinical van 4 miljard dollar (2,9 miljard euro) te hebben geaccepteerd. Carlyle kondigde in januari aan Ortho Clinical over te willen nemen. Dat onderdeel houdt zich bezig met bloed- en cholesterolonderzoek en werd vorig jaar in de verkoop gezet.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,5 procent voor de Amerikaanse beurzen. De New Yorkse graadmeters sloten vrijdag in de plus in navolging van de positieve stemming in Europa. Wall Street toonde daarmee enig herstel van de koersdalingen in de voorgaande handelsdagen. De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent hoger op 16.323,06 punten.

Gerelateerde artikelen