ECO18 aug '14 08:18

Adempauze op Japanse beurs

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Tokio maakte maandag een pas op de plaats.

EPA
EPA

Beleggers deden het rustig aan na de stevige koerswinsten van afgelopen week. Een duurdere Japanse yen en de vrees voor een verdere escalatie van de crisis in Oekraïne zorgden daarbij voor terughoudend onder beleggers. De Nikkei eindigde nagenoeg vlak op 15.332,60 punten.

Bij de bedrijven stond Chugai Pharmaceutical in de belangstelling. Het aandeel steeg 15,4 procent. Persbureau Bloomberg meldde voor het weekeinde dat het Zwitserse farmaciebedrijf Roche ongeveer 7,5 miljard euro wil uitgeven om zijn Japanse branchegenoot helemaal in te lijven. Roche bezit al ongeveer 62 procent van de Japanse specialist op het gebied van de behandeling van kanker en artritis.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten maandag een gemengd beeld zien, in navolging van de inspiratieloze handelssessie op Wall Street van afgelopen vrijdag. De Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,2 procent, nadat was gebleken dat de prijzen voor nieuwe huizen in de Chinese steden in juli voor de derde maand op rij zijn gedaald. De All Ordinaries in Sydney won 0,3 procent en de Kospi in Seoul daalde 0,5 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen