ECO10 okt '14 04:07Aangepast op 10 okt '14 06:12

Ledenparlement FNV oordeelt over fusieplan

Auteur: ANP Nieuws

Een stemming in het ledenparlement van vakbeweging FNV moet vrijdag uitwijzen hoeveel draagvlak er nog bestaat voor het plan om een aantal FNV-bonden te fuseren.

Eerder deze week kreeg de fusie niet voldoende stemmen in het congres van FNV Bondgenoten. Maar FNV-voorzitter Ton Heerts lijkt de hoop nog niet te hebben opgegeven.

De werknemersvoorman benadrukte donderdag dat het fusievoorstel bij Abvakabo FNV, FNV Sport en FNV Bouw wel op veel vertrouwen kon rekenen. Er kwamen bij FNV Bondgenoten bovendien slechts acht stemmen tekort.

Heerts wacht daarom het oordeel van het ledenparlement af. Daarna zullen de bestuurders van de FNV-bonden bij elkaar komen om zich te beraden over mogelijke oplossingen.

De verwachting is dat Heerts hierbij ook zal nadenken over zijn eigen aanblijven. Het fusieplan geldt als het geesteskindje van Heerts. Die is al ruim 2 jaar bezig om de eenheid en herkenbaarheid van de vakbeweging te vergroten.

De vergadering van vrijdag moest eigenlijk het feestje worden waarop dit vernieuwingsproces zou worden bekroond. Gezien de gebeurtenissen eerder deze week krijgt de bijeenkomst nu ,,een besloten karakter''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen