ECO21 aug '14 14:54

'Wall Street opent positief'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen openen donderdag naar verwachting in de plus.

ANP
ANP

Beleggers kijken onder meer uit naar de topconferentie van centrale bankiers in Jackson Hole, Wyoming. Op Wall Street worden verder bedrijfsresultaten en economische cijfers verwerkt.

Fed-president Janet Yellen houdt vrijdag een toespraak op de internationale conferentie van centrale banken die donderdag van start is gegaan. Beleggers hopen dat de preses meer duidelijkheid geeft over de plannen van de Fed ten aanzien van de rente in de VS. Ook ECB-president Mario Draghi spreekt vrijdag op de conferentie.

Het Amerikaanse winkelbedrijf Sears meldde voorbeurs een verlies in het tweede kwartaal dat fors hoger was dan een jaar eerder. De omzet, die al sinds 2007 daalt, nam daarbij ook verder af.

Overname

De Amerikaanse discountketen Family Dollar verwierp het overnamebod van branchegenoot Dollar General en blijft bij het voornemen om te fuseren met Dollar Tree. Het bedrijf denkt dat er teveel bezwaren van de Amerikaanse kartelautoriteiten aan een overname door Dollar General zullen kleven.

De Amerikaanse computerfabrikant Hewlett-Packard (HP) kwam woensdag nabeurs met gemengde resultaten. De omzet in het afgelopen kwartaal was onverwacht hoog, dankzij aantrekkende verkopen van pc's. Tegelijkertijd liep de winst van het bedrijf terug.

Bank of America

Het aandeel Bank of America reageert mogelijk op een schikking die de bank volgens ingewijden donderdag zal aankondigen. Bank of America zou voor circa 17 miljard dollar een regeling treffen met het Amerikaanse ministerie van Justitie vanwege de verkoop van risicovolle hypotheekproducten.

Voorbeurs bleek dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS vorige week sterker is gedaald dan verwacht. Een halfuur na de opening krijgen beleggers nog cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt en de meest recente stand van de conjunctuurbarometer van onderzoeksbureau Conference Board. Om 15.45 uur publiceert Markit de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie.

De Dow-Jonesindex noteerde woensdag aan het slot een winst van 0,4 procent op 16.979,13 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent tot 1986,51 punten en de technologiebeurs Nasdaq was onveranderd op 4526,48 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen