ECO24 jul '14 14:36

Opnieuw grote storing bij Rabobank

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - Rabobank kampte donderdag opnieuw met een grote storing.

ANP
ANP

Onlinediensten, waaronder internetbankieren, mobiel bankieren en iDeal-betalen waren daardoor tijdelijk niet beschikbaar. Van ongeveer 10.30 tot 13 uur lagen de systemen er helemaal uit.

Woensdag ondervonden klanten van Rabobank ook al hinder door een grote storing. De onlinediensten lagen er toen van 7 uur 's ochtends tot ver in de middag uit. Ook geldautomaten waren beperkt beschikbaar. De Rabo-beleggingsapp en de website van de bank werkten eveneens lange tijd niet.

Een woordvoerster benadrukte dat de storingen van woensdag en donderdag niets met elkaar te maken hebben. Het jongste euvel was iets minder omvangrijk en werd veroorzaakt door een probleem met de servers. De storing van woensdag trad op na een grote systeemupdate. Er ontstond een softwarefout die aanvankelijk ook het interne netwerk van de bank voor een paar uur platlegde.

Klanten die vinden dat zij door de storingen schade hebben geleden, verwijst Rabobank door naar de reguliere schadeprocedure van de bank. Ingediende klachten zullen van geval tot geval worden bekeken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen