ECO14 feb '14 14:58

'Wall Street begint licht hoger’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen vrijdag waarschijnlijk licht hoger.

EPA
EPA

De technologiegraadmeter Nasdaq lijkt daarmee af te stevenen op de zevende winstbeurt op rij.

Voor opening van de beurs bleek dat de importprijzen in de Verenigde Staten in januari op maandbasis met 0,1 procent zijn gestegen. Economen hadden een prijsdaling met 0,1 procent verwacht. De Amerikaanse exportprijzen gingen met 0,2 procent omhoog.

Een kwartier voor de openingsbel wordt nog de Amerikaanse industriële productie bekendgemaakt. Het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan komt in het eerste halfuur van de handel naar buiten.

Jos. A. Bank Clothiers

Aan het overnamefront liet de Amerikaanse kledingketen Jos. A. Bank Clothiers weten voor 825 miljoen dollar (602 miljoen euro) het moederbedrijf van het Amerikaanse kledingmerk Eddie Bauer te kopen. De overname van Everest Holdings, de moedermaatschappij van Eddie Bauer, wordt afgehandeld in aandelen en contanten.

AIG en Kraft Foods brachten donderdag na de slotbel de resultaten naar buiten. De Amerikaanse verzekeringskolos AIG slaagde er tussen het vierde kwartaal van 2012 en de laatste 3 maanden van 2013 in een fors verlies om te buigen in een flinke winst. Ook verhoogde het concern het dividend met 25 procent.

Kraft Foods

Kraft Foods profiteerde vorig jaar van kostenbesparingen en een bate die voortkwam uit een beloningsregeling voor voormalige medewerkers. De nettowinst van de Amerikaanse levensmiddelenfabrikant steeg van 90 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2012 tot 931 miljoen dollar in de laatste 3 maanden van vorig jaar.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,1 procent voor de Amerikaanse beurzen. Beleggers op Wall Street waren donderdag redelijk goed geluimd dankzij een miljardendeal tussen de twee kabelgiganten Time Warner Cable en Comcast. Een onverwachte daling van de detailhandelsverkopen in januari, die aanvankelijk de stemming drukte, werd aan de kant geschoven. De Dow-Jonesindex sloot 0,4 procent hoger op 16.027,59 punten.

Gerelateerde artikelen